Lestijokilaakson toimintakeskus

Lestijokilaakson toimintakeskukset sijaitsevat sekä Kannuksessa että Toholammilla

Soite organisaatiossa 2017 alusta Lestijokilaakson toimintakeskuksella on toimipisteet Toholammilla ja Kannuksessa.

Lestijokilaakson toimintakeskus tarjoaa työtoimintapalveluita erilaisille asiakasryhmilleen, kuten työ- ja päivätoimintaa sekä avotyötä kehitysvammaisille asiakkaille ja kuntouttava työtoiminta ihmisille, jotka ovat olleet pitkään työttöminä. Työtoiminta mahdollistaa asiakkaan osallistumisen turvallisesti ja ohjattuna työelämään tai vaihtoehtoisesti tekemään töitä toimintakeskuksessa. Monille asiakkaille avotyö on  porras matkalla työelämään. Työtoiminnassa merkityksellisiä ovat sosiaalinen vuorovaikutus ja yhteisöllisyys, me osaamme, me pystymme!


Kannuksen toimintakeskus

Avotyötoimintakeskus sijaitsee Leppäojantie 7, 69100 Kannus.

Avotyötoimintakeskus tarjoaa työtoimintaa kehitysvammaisille, vajaa-työkuntoisille, mielenterveyskuntoutujille ja kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille.

Toiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka vammansa, sairautensa tai muiden syiden takia eivät kykene normaaliin työelämään ja tarvitsevat työtoimintaa myös oman elämänsä hallinnan säilyttämiseksi ja elämän sisällöksi. Avotyö on luonteeltaan kuntouttavaa.

Avotyötoiminnan kautta työntekijöitä työllistetään esim. kaupungin eri toi-mipisteissä sen mukaan, miten töitä on tarjolla. Työtoimintoihin kuuluu kesällä mm. taajamien puistojen raivaukset ja koulujen pihojen siistiminen sekä erilaiset kiinteistöjen ulkomaalaukset. Talvella toimintaan kuuluvat kaupungin kiinteistöjen pihojen lumityöt ja hiekoitukset. Varsinaista perin-teistä työpajatoimintaa ei tällä hetkellä ole avotyötoimintakeskuksessa.

Avotyötoimintakeskuksen keskeisimmät yhteistyötahot ovat sosiaalitoimi, TE-keskus, Kannuksen kaupunki sekä työ/toimintakeskukset

Lestijokilaakson toimintakeskus Kannus.pdf

Toholammin toimintakeskus

Koulukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa toimintakeskuksessa on käytössään toimivat työskentelytilat tekstiilityöhön, askarteluun ja puuntyöstöön sekä ajanmukaiset koneet ja laitteet. Lisäksi käytössä ovat mm. ATK-tila, sauna ja poreamme. Henkilökuntaa toimintakeskuksessa on ohjaaja, johtava ohjaaja ja kaksi toimintakeskusavustajaa.


Toiminta

Toimintakeskus tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille sekä mielenterveyskuntoutujille työ- ja päivätoimintaa. Myös kuntouttava työtoiminta työttömille on voimakkaasti lisääntynyt kuin myös opiskelijoiden työssäoppimisen ohjaus. Työ on erilaisten asioiden oppimista ja tekemistä ohjaajan opastuksella asiakkaan voimavarat huomioiden ja asiakkaan palvelussuunnitelmaa toteuttaen. Päivä koostuu erilaisista arkielämän hallintaan tarvittavista taidoista, joita harjoitellaan toistuvasti. Sellaisia tehtäviä ovat esim. kotitalous- ja keittiötyöt, hygieniaohjaus, pyykkihuolto, terveysliikunta ja erilaisten viestimien seuraaminen sekä kädentaidot laaja-alaisesti.


Avotyö

Toimintakeskuksen asiakkaat käyvät avotyössä  yksityisissä yrityksissä sekä  kuntayhtymän toimipisteissä.

Lestijokilaakson toimintakeskus  käyttää avotyönohjaajan palveluita työpaikan löytymiseen kehitysvammaiselle asiakkaalle sekä käytännön perehdytyksessä työpaikalla. Jos sinulla yrittäjä/yhdistys/kunta on tekijän tarvetta pienille työtehtäville, ota rohkeasti yhteyttä. Ehkä löydämme sinulle sopivan henkilön avotyöhön.


Tuotteet

Toimintakeskuksessa valmistetaan erilaisia kodintekstiilejä, puutöitä ja tehdään huonekalujen entisöintiä, myös tilaustöitä asiakkaan toiveiden mukaan. Tuotteita on myynnissä toimintakeskuksessa sen aukioloaikoina. Tuotteita on myös myynnissä seuraavissa liikekissä: Sykäisessä JP-Valinta ja Ullavassa kyläkauppa Lukkarissa.


Yhteistyö

Toimintakeskus tekee yhteistyötä Suomenselän kansalaisopiston, Kannuksen kansalaisopiston ja Kokkolan seudun opiston kanssa, tarjoten loimenluonti- ja lankapalvelua sekä matonkuteiden myyntiä. Paikallisen yhdistyksen, Toholammin ja Lestijärven kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa järjestetään virkistystoimintaa erilaisten tapahtumien ja retkien muodossa.

Yhteystiedot


Kannuksen toimintakeskus

Posti- ja käyntiosoite
Leppäojantie 7
69100 Kannus
Karttalinkki

Toiminnanohjaaja
Jukka Parkkila
Puh. 040 804 2870

Toholammin toimintakeskus

Posti- ja käyntiosoite
Ullavantie 14 D
69300 Toholampi

Karttalinkki

Myymälä avoinna:
arkisin
ma-to klo 8-16, pe klo 8-14, tervetuloa !

Palveluesimies
Tuula Hanhisalo
Puh. 040 804 5871

Ohjaaja
Heidi Nürnberger
Puh. 040 804 4870

Ohjaaja
Jaana Junkala
Puh. 040 804 4871

Ohjaaja
Puh. 040 806 5441