Muistihoitaja

Muistihoitajaan voi ottaa yhteyttä jos kokee muistinsa heikentyneen tai omainen huomaa läheisellään muistiongelmia tai toimintakyvyn heikkenemistä. Muistihäiriön syitä selvitellään mm. muistitestein, verikokein ja rtg-tutkimuksin. Muistihoitajan tehtäviin kuuluu myös tukea ja ohjata sairastunutta ja hänen läheisiään hoidossa ja muissa sairauteen ja elämään liittyvissä asioissa.

Kokkolassa muistihoitaja toimii Kokkolan terveyskeskuksessa muistipoliklinikalla (ent. vuodeosasto 3:n tiloissa) geriatrin työparina. Muistipoliklinikalle saa ajan lääkärin lähetteellä, kotisairaanhoidon tai omaisen yhteydenoton kautta, KPKS:n dementianeuvojan ohjaamana tai muistineuvolan kautta.

Muistihoitaja tekee muistitutkimukset ja tarvittavat lähetteet laboratorioon sekä yhteistyössä lääkärin kanssa huolehtii jatkotoimenpiteistä. Vastaanotolla tai kotikäynnillä muistihoitaja arvioi asiakkaan terveydentilaa ja hoidon onnistumista sekä tekee muistitestejä ja antaa tukea ja apua sekä yksilöllistä ohjausta myös omaisille. Muistihoitajan tavoitteena on asiakkaan tukeminen ja ohjaus oman terveytensä edistämisessä ja säilyttämisessä.

Muistihoitajaan voi ottaa yhteyttä, jos muistin toiminnassa on muutoksia, jotka haittaavat arkielämää tai huolestuttavat itseä tai lähipiiriä, jos tarvitsee ohjausta ja neuvontaa tai on ohjattu muistitestiin tai muistisairauteen on aloitettu lääkitys.

Muistihoitajan asiakasvastaanotot toimivat vain ajanvarauksella.


Yhteystiedot

Kokkola

Perushoitaja
Mehtälä Riitta
puh. 044 730 7998 


Jokilaaksot

Lestijokilaakson muistihoitaja (Kannus, Toholampi, Lestijärvi)

Muistihoitaja Sari Karppinen

Ajanvaraus ja yhteydenotot
arkisin ma - pe
puh. 040 804 4463 

Vastaanotto Kannuksessa
Palvelukeskus Kotiranta,
Joki-Annalankatu 6, 69100 Kannus

Vastaanotto Toholammilla
Toholammin terveyskeskus,
Sairaalantie 2, 69300 Toholampi (entisen vuodeosaston tiloissa)

Lestijärven asiakkaat voivat tulla vastaanotolle Toholammille tai käynnin järjestelyistä sovitaan erikseen ajanvarauksen yhteydessä.

Perhonjokilaakson muistihoitaja (Halsua, Kaustinen, Veteli)

Muistihoitaja Päivi Jyrkkä

Ajanvaraus ja yhteydenotot
arkisin ma - pe
puh. 040 804 5410

Vastaanotto Markkula,
Jyväskyläntie 389, 69600 Kaustinen