Kokkolan vastaanotto

Kokkolan vastaanotolla annetaan terveyteen ja sairauteen liittyvää neuvontaa, tehdään hoidontarpeen arviointia ja annetaan aikoja lääkärien sekä hoitajien vastaanotoille aukioloaikoina.

Kokkolan alueisiin perustuvista tiimeistä (tiimit 1-4) on luovuttu ja nykyisin asiakkaat ohjataan vastaanotoille kiireellisyyden mukaan (lue lisää tiedotteesta). Oireen kiireellisyyden perusteella asiakas saa ajan joko kiirevastaanotolle, vastaanotolle tai OmaSoitelaiselle.

Terveydenhuollon ammattilainen tekee hoidontarpeen arvioinnin, jonka perusteella asiakas ohjataan oikean hoidon piiriin. Asiakas voi myös itse tehdä hoidontarpeen arvion sähköisessä Oireapu-sovelluksessa, joka ohjaa asiakkaan oikealle vastaanotolle.

Mikäli työnantajalla on työterveyshuollon sairaanhoitosopimus, pyydämme potilasta ensisijaisesti ottamaan yhteyden omaan työterveyshuoltoon.

Kiirevastaanotto

Kiireelliset asiakkaat ohjataan kiirevastaanotolle (tai päivystykseen). Kiirevastaanotolla annetaan kiireellistä hoitoa sitä tarvitseville, mutta ei kuitenkaan päivystyspotilaille. Kiirevastaanotolla vetovastuussa on sairaanhoitaja, joka konsultoi lääkäriä tarvittaessa.

Kiirevastaanoton asiakkaalle annetaan suuntaa-antava aika.  Vastaanottoaika annetaan samalle päivälle tai viimeistään 1-3 päivän päähän.

Vastaanotto

Vastaanotolle ohjataan asiakkaat, joiden oireiden hoito ei vaadi kiireellistä, 1-3 päivän sisällä tapahtuvaa hoitoa. Vastaanottoaika annetaan 1-3 viikon päähän. Vastaanottoaikoja annetaan niin lääkäreille kuin sairaanhoitajille.

OmaSoitelainen

OmaSoitelainen palvelua tarjotaan asiakkaille, joilla on kansansairauksia tai jotka tarvitsevat vastaanottopalveluita usein. OmaSoitelaisen asiakkaalle laaditaan hoitosuunnitelma ja hänelle voidaan tarpeen mukaan järjestää säännöllisiä aikoja esim. 1-2 viikon välein.  Näin terveydenhuollon ammattilaisille ja tiimille muodostuu kokonaiskuva ja vastuu asiakkaan hoitopolusta.

OmaSoitelaisen palveluita tarjoavat esim. asiantuntijasairaanhoitajat (diabeteshoitajat, sydänhoitajat, reumahoitajat, hengityshoitajat jne). Asiakas voi hakeutua hoitoon suoraa OmaSoitelaiselle, eli asiakas pääsee helpommin ja nopeammin hoidon piiriin.

Terveyskeskuksen vastaanottotilat

Kiirevastaanotto keskittyy Kokkolan terveyskeskuksen vasempaan päätyyn. Vastaanotto sekä OmaSoitelainen palvelut löytyvät terveyskeskuksen oikeasta päädystä. Asiakkaat ohjataan kulkemaan sisään terveyskeskuksen B-ovesta (Mariankatu 28). Terveyskeskuksen aulassa voi asioida sairaanhoitajan kanssa.

Aukioloajat

Maanantai - perjantai  klo 8.00-16.00

Ajanvaraus ja tiedustelut
ma-pe klo 8.00-16.00

Arkisin klo 16-08 sekä 
viikonloppuisin ja arkipyhinä (24h)
ota yhteyttä keskussairaalan