Terveyspalvelut ➔ Terveysasemat ➔

Kokkolan vastaanotto

Kokkolan vastaanotolla annetaan terveyteen ja sairauteen liittyvää neuvontaa, tehdään hoidontarpeen arviointia ja annetaan aikoja lääkärien sekä hoitajien vastaanotoille aukioloaikoina.

Kokkolan alueisiin perustuvista tiimeistä (tiimit 1-4) on luovuttu ja nykyisin asiakkaat ohjataan vastaanotoille kiireellisyyden mukaan (lue lisää tiedotteesta). Oireen kiireellisyyden perusteella asiakas saa ajan joko kiirevastaanotolle, vastaanotolle tai OmaSoitelaiselle.

Terveydenhuollon ammattilainen tekee hoidontarpeen arvioinnin, jonka perusteella asiakas ohjataan oikean hoidon piiriin.

Mikäli työnantajalla on työterveyshuollon sairaanhoitosopimus, pyydämme potilasta ensisijaisesti ottamaan yhteyden omaan työterveyshuoltoon.

Kiirevastaanotto

Kiireelliset asiakkaat ohjataan kiirevastaanotolle (tai päivystykseen). Kiirevastaanotolla annetaan kiireellistä hoitoa sitä tarvitseville, mutta ei kuitenkaan päivystyspotilaille. Kiirevastaanotolla vetovastuussa on sairaanhoitaja, joka konsultoi lääkäriä tarvittaessa.

Kiirevastaanoton asiakkaalle annetaan suuntaa-antava aika.  Vastaanottoaika annetaan samalle päivälle tai viimeistään 1-3 päivän päähän.

Vastaanotto

Vastaanotolle ohjataan asiakkaat, joiden oireiden hoito ei vaadi kiireellistä, 1-3 päivän sisällä tapahtuvaa hoitoa. Vastaanottoaika annetaan 1-3 viikon päähän. Vastaanottoaikoja annetaan niin lääkäreille kuin sairaanhoitajille.

OmaSoitelainen

OmaSoitelainen palvelua tarjotaan asiakkaille, joilla on kansansairauksia tai jotka tarvitsevat vastaanottopalveluita usein. OmaSoitelaisen asiakkaalle laaditaan hoitosuunnitelma ja hänelle voidaan tarpeen mukaan järjestää säännöllisiä aikoja esim. 1-2 viikon välein.  Näin terveydenhuollon ammattilaisille ja tiimille muodostuu kokonaiskuva ja vastuu asiakkaan hoitopolusta.

OmaSoitelaisen palveluita tarjoavat esim. asiantuntijasairaanhoitajat (diabeteshoitajat, sydänhoitajat, reumahoitajat, hengityshoitajat jne). Asiakas voi hakeutua hoitoon suoraa OmaSoitelaiselle, eli asiakas pääsee helpommin ja nopeammin hoidon piiriin.

Terveyskeskuksen vastaanottotilat

Kiirevastaanotto keskittyy Kokkolan terveyskeskuksen vasempaan päätyyn. Vastaanotto sekä OmaSoitelainen palvelut löytyvät terveyskeskuksen oikeasta päädystä. Asiakkaat ohjataan kulkemaan sisään terveyskeskuksen B-ovesta (Mariankatu 28). Terveyskeskuksen aulassa voi asioida sairaanhoitajan kanssa.

Yhteystiedot

Osoite
Mariankatu 28 (B-ovi)
67200 Kokkola  
Karttalinkki

Aukioloajat
Maanantai - perjantai  
klo 8.00-16.00

Ajanvaraus ja tiedustelut
ma-pe klo 7.30-16.00

puh. 06 828 7310


Takaisinsoittopyynnön voi jättää arkisin jo klo 7.30. Soiten ammattilainen ottaa saman päivän aikana yhteyttä takaisinsoittopyynnön jättäneisiin asiakkaisiin.

Aikaa varattaessa pyydämme asiakkaita kertomaan vastaanottokäynnin syyn varmistaaksemme hyvän palvelun, tarkoituksenmukaisen hoitopaikan sekä riittävän vastaanottoajan.

Keskitetystä puhelinnumerosta voi varata ajan tai jättää reseptin uusimispyynnön.

Reseptien uusiminen onnistuu kätevästi myös netin kautta osoitteessa www.kanta.fi

Arkisin klo 16-08 sekä
viikonloppuisin ja arkipyhinä (24h)
ota yhteyttä keskussairaalan