Terveyspalvelut ➔ Lastensairaala ➔

Nepsytiimi

Nepsytiimi tekee diagnostisia arvioita neuropsykiatrisista oireita omaaville alle 18-vuotiaille potilaille. Neuropsykiatrisia häiriöitä ovat mm. ADHD/ADD, autismikirjo, Tourette. Tutkimuksiin tullaan lääkärin lähetteellä tai sairaalan sisäisellä konsultaatiopyynnöllä. Neuropsykiatrinen työryhmä ”Nepsytiimi” toimii osana Soiten lasten ja nuorten poliklinikkaa.


Nepsytiimiin kuuluu psykiatriaan erikoistuva lääkäri, lastentautien erikoistuva lääkäri, psykologi, toimintaterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja/perheterapeutti ja kuntoutusohjaaja.

Työryhmän tavoitteena on:

  • koordinoida neuropsykiatristen häiriöiden tutkimusta ja hoitoa
  • tarjota vanhempainohjausta ja jalkautuvaa palvelua perheille
  • tarjota konsultaatiota kouluihin ja päiväkoteihin


Nepsytiimin sairaanhoitaja ja kuntoutusohjaaja toimivat yhteistyössä muiden lasten ja nuorten palveluiden kanssa (esim. koulut, kouluterveydenhuolto, perheneuvolat) ja tarvittaessa tarjoavat jalkautuvaa ja konsultatiivista palvelua lapsen lähiympäristöön.

 

Yhteystiedot

Nepsytiimi tarjoaa puhelinpalvelua, jossa neuropsykiatrisia oireita omaavan lapsen tai nuoren vanhemman ja/tai työntekijän kanssa mietitään ratkaisuja erilaisiin arjen ongelmatilanteisiin.  

Puhelinpalvelu:

Kuntoutusohjaaja Susanna Mäkelä

puh. 040 804 3526

Kuntoutusohjaaja Tanja Asiala
puh. 040 804 3527

Neuropsykiatrisen työryhmän sairaanhoitajaan ja kuntoutusohjaajaan voi olla puhelimitse yhteydessä virka-aikana.

Kuntoutusohjaaja ja sairaanhoitaja vastaavat puhelinpalveluun muun työn ohessa. Parhaiten heidät tavoittaa tiistaisin ja keskiviikkoisin.