Terveyspalvelut ➔ Neuvolat ➔

Neuvolat

Ajankohtaista

Koivuhaan terveysasema remontissa kesällä

Koivuhaan terveysasemaa remontoidaan kesällä, mikä vuoksi Koivuhaan neuvola on suljettu 17.6. - 4.10.2019 .

Palvelut sulun aikana
Neuvolapalvelut järjestetään sulun aikana Isokylän neuvolassa (osoite Kallisentie 10, 67700 Kokkola). Neuvolatoiminta käynnistyy jälleen Koivuhaan terveysasemalla ma 7.10.2019.
Puhelinnumeromme säilyvät ennallaan.


NEUVOLOIDEN KESKITETTY PUHELINPALVELU

Soite on keskittänyt neuvoloiden puhelinpalvelun yhteen palvelunumeroon. Samalla terveydenhoitajien omista soittoajoista ja puhelinnumeroista on luovuttu.

Keskitetyn puhelinpalvelun piiriin kuuluvat Keski-Pohjanmaan maakunnan alueella Soiten äitiysneuvolat, lastenneuvolat ja ehkäisyneuvolat.

Kruunupyyn neuvolat eivät kuulu puhelinpalvelun piiriin, joten Kruunupyyn puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Myös Soiten perheneuvoloiden puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Neuvoloiden uusi asiakaspalvelupuhelinnumero on 06 826 4477. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–15 ja perjantaisin klo 8–14. Käytössä on myös takaisinsoittopalvelu, eli sinulle soitetaan takaisin, mikäli puheluusi ei vastata. Pyrimme soittamaan takaisin mahdollisimman nopeasti, viimeistään saman päivän kuluessa.

Neuvoloiden keskitetyn puhelinpalvelun kautta voit:

  • saada neuvontaa ja apua kiireettömissä asioissa
  • hakea työnantajan vaatimaa tilapäistä hoitolomaselvitystä lapsen sairastuessa. Huom: hoitolomaselvityksiä ei kirjoiteta takautuvasti.
  • jättää soittopyynnön omalle terveydenhoitajallesi
  • varata vastaanottoaikoja neuvoloihin (onnistuu myös sähköisesti)
  • kysyä laboratoriovastauksia (onnistuu myös sähköisesti)

Asiakaspalvelunumeroon vastaavat neuvoloiden terveydenhoitajat. Voit edelleen keskustella oman terveydenhoitajan kanssa: se onnistuu jättämällä soittopyynnön omalle terveydenhoitajallesi. 



VOIMAPERHEET

Soiten alueen lastenneuvoloissa toteutetaan Voimaperheet-toimintamallia. Kaikkia vanhempia pyydetään täyttämään Voimaperheet-neuvolakysely ennen lapsen 4-vuotistarkastusta. Kysely postitetaan perheille kotiin lapsen syntymäpäivää edeltävän kuukauden kuluessa. Mikäli ette ole saanut lomaketta, saatte sen terveydenhoitajaltanne neuvolakäynnin aikana.

Kyselyn avulla pyritään tunnistamaan perheet, jotka hyötyvät internetin ja puhelimen kautta tuotetusta vanhempainohjausohjelmasta. Ohjelman tavoitteena on lisätä vanhempien myönteisiä vanhemmuudentaitoja ja arjen hallintaa perhevalmentajan ohjauksessa. Ohjelma pyrkii tavoittamaan ne perheet, joissa lapsella on käyttäytymiseen liittyviä ongelmia. Vanhempainohjauksen toteuttaa Turun yliopiston Voimaperheet-työryhmä.

Lisätietoa:
www.utu.fi/voimaperheet
voimaperheet@utu.fi



Varhaiskasvatuksen ja Soiten neuvoloiden välinen yhteistyö alkoi

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite ovat kehittäneet neuvolapalveluihin uusia, asiakaslähtöisiä toimintamalleja. Osassa maakuntaa pilotoidaan neuvolan ja varhaiskasvatuksen yhteistyötä.

Leikki-ikäisten neuvolatarkastukset yhteistyössä varhaiskasvatuksen kanssa on aloitettu Kokkolan Koivuhaan, Peurankadun, Tulliharjun ja Kiviniityn päiväkodeissa sekä Toholammin ja Kannuksen päiväkodessa.

Lue lisää


 

Yhteystiedot

Neuvoloiden keskitetty palvelunumero
puh. 06 826 4477
ma-to klo 8-15, pe klo 8-14


Lastenneuvolat

Äitiysneuvolat

Ehkäisyneuvolat


Osastonhoitaja 
Pia Rauhala
Puh. 044 730 7971 
 
Vastuualuejohtaja
Perhonjokilaakso
Inkeri Jussila

Vastuualuejohtaja
Lestijokilaakso
Inkeri Jussila

Vastuualuejohtaja
Kokkola

Hannele Tikkakoski-Alvarez
puh. 044 730 7679


Vastuualuejohtaja
Kruunupyy

Anita Pöyhönen
puh. 044 780 9650

Palvelualuejohtaja
Hannele Tikkakoski-Alvarez
puh. 044 730 7679