Terveyspalvelut ➔ Neuvolat ➔

Neuvolat

Sähköinen yhteydenotto Soiten neuvoloissa

Soiten alueen neuvoloissa on otettu käyttöön sähköinen yhteydenotto ja kaksisuuntainen viestintä, jossa Soiten työntekijä ja asiakas voivat olla yhteydessä toisiinsa sähköisesti Soiten Omahoito-palvelun kautta. Sähköinen yhteydenotto on käytössä kaikissa Soiten äitiys-, ehkäisy- ja lastenneuvoloissa.

Sähköisen Omahoito-palvelun kautta asiakas voi lähettää Soiten neuvolaan viestin silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Neuvolan terveydenhoitaja vastaa viestiin tai ottaa suoraa yhteyttä asiakkaaseen mahdollisimman nopeasti virka-aikana.

Sähköisten palveluiden tunnistautumiseen käytetään Suomi.fi verkkopalvelua ja kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkkopalvelun kautta välitettävät viestit ovat tietoturvallisesti suojattuja, eivätkä asiaankuulumattomat voi lukea, kopioida tai muuttaa niitä.

Influenssarokotusten sähköinen ajanvaraus

Kanta-Kokkolan neuvoloihin (lukuun ottamatta Kälviä, Lohtaja, Ullava) on avattu kausi-influenssarokotteiden sähköinen ajanvaraus. Perheet voivat varata sähköisesti ajan lapsen ja perheen rokottamiseen alla olevasta linkistä. Sähköisten palveluiden tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.Tämän kauden influenssarokote suojaa neljää eri influenssavirusta vastaan: kahta A-influenssavirusta ja kahta B-influenssavirusta vastaan. 2-6-vuotiaille lapsille on tarjolla myös nenäsumuterokote FluenzTetra.

HUOM:
- Ota henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti) mukaan rokotukseen.
- Rokottamisen helpottamiseksi on hyvä pukea ylle vaatteet, joissa olkavarren saa helposti paljaaksi.
- Rokotuksen jälkeen varaudu viipymään 15 minuuttia rokotuspaikalla.

Lue lisää influenssarokotuksista


Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu

Soitessa on käytössä neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu numerossa 06 826 4477. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–13 ja perjantaisin klo 8–11. Käytössä on myös takaisinsoittopalvelu. Takaisinsoittopyynnön voi jättää maanantaista torstaihin klo 8-12 ja perjantaisin klo 8-10.

Keskitetyn puhelinpalvelun piiriin kuuluvat Keski-Pohjanmaan maakunnan alueella Soiten äitiysneuvolat, lastenneuvolat ja ehkäisyneuvolat. Kruunupyyn neuvolat sekä Soiten perheneuvolat eivät kuulu puhelinpalvelun piiriin.

Neuvoloiden keskitetyn puhelinpalvelun kautta voit:

  • saada neuvontaa äitiys- ja lastenneuvola-asioissa
  • hakea työnantajan vaatimaa tilapäistä hoitolomaselvitystä lapsen sairastuessa. Huom: hoitolomaselvityksiä ei kirjoiteta takautuvasti.
  • varata vastaanottoaikoja neuvoloihin (onnistuu myös sähköisesti)
  • perua neuvolan vastaanottoajan (onnistuu myös sähköisesti)

Palvelunumeroon vastaavat terveydenhoitajat.

 

Voimaperheet

Soiten alueen lastenneuvoloissa toteutetaan Voimaperheet-toimintamallia. Kaikkia vanhempia pyydetään täyttämään Voimaperheet-neuvolakysely ennen lapsen 4-vuotistarkastusta. Kysely postitetaan perheille kotiin lapsen syntymäpäivää edeltävän kuukauden kuluessa. Mikäli ette ole saanut lomaketta, saatte sen terveydenhoitajaltanne neuvolakäynnin aikana.

Kyselyn avulla pyritään tunnistamaan perheet, jotka hyötyvät internetin ja puhelimen kautta tuotetusta vanhempainohjausohjelmasta. Ohjelman tavoitteena on lisätä vanhempien myönteisiä vanhemmuudentaitoja ja arjen hallintaa perhevalmentajan ohjauksessa. Ohjelma pyrkii tavoittamaan ne perheet, joissa lapsella on käyttäytymiseen liittyviä ongelmia. Vanhempainohjauksen toteuttaa Turun yliopiston Voimaperheet-työryhmä.

Lisätietoa:
www.utu.fi/voimaperheet
voimaperheet@utu.fi

Yhteystiedot

Neuvoloiden keskitetty palvelunumero
puh. 06 826 4477
ma-to klo 8-13, pe klo 8-11


Yhteydenotto sähköisesti:


Lastenneuvolat

Äitiysneuvolat

Ehkäisyneuvolat


Osastonhoitaja 
Pia Rauhala
Puh. 044 730 7971 
 
Vastuualuejohtaja
Perhonjokilaakso
Inkeri Jussila

Vastuualuejohtaja
Lestijokilaakso
Inkeri Jussila

Vastuualuejohtaja
Kokkola

Hannele Tikkakoski-Alvarez
puh. 044 730 7679


Vastuualuejohtaja
Kruunupyy

Anita Pöyhönen
puh. 044 780 9650

Palvelualuejohtaja
Hannele Tikkakoski-Alvarez
puh. 044 730 7679


 
 
 

Sähköinen yhteydenotto
Neuvoloiden influenssarokotusten ajanvarausLöydät meidät Instagramista: