Kansallisen rokotusohjelman rokotusten ja matkailijan rokotusten ajanvaraus

Rokotusten sähköinen ajanvaraus ja peruutus –palvelu on mahdollista kaikille Keski-Pohjanmaan maakunnan asukkaille. Voit varata, perua ja siirtää aikaasi sähköisesti. Ajan siirto ja peruutus tulee tehdä mahdollisimman pian esteen ilmettyä.

Sähköisten palveluiden tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.


Rokotuksen ajanvaraus ja toimipiste on Infektioiden torjuntayksikössä, Kokkolan terveyskeskuksessa (Mariankatu 28, sisäänkäynti D-ovesta). Käynti on asiakkaalle maksuton.

Kansallisen rokotusohjelman rokotukset

Voit varata ajan kansallisen rokotusohjelman rokotuksille, jos tarvitset tehosteen rokotukseen tai rokotusohjelmasi on jäänyt kesken.

Kansallisen rokotusohjelman rokotuksiin kuuluvat:
  • kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote (kolmen rokotteen perussarja, jatkossa tehosterokotteet 25, 45 ja 65-vuotiaana tai jos edellisestä rokotteesta on kulunut 20 vuotta. Yli 65-vuotiailla tehosteväli on 10 vuotta).
  • MPR (sikotauti, tuhkarokko, vihurirokko) -rokote (kahden rokoteannoksen sarja, 2 vuoden välein)
  • Polio (kolmen annoksen rokotesarja)

Matkailijan rokotukset

Voit varata ajan myös matkailijan rokotuksiin palvelun kautta. Varaathan aikasi riittävän ajoissa, jotta hoitaja pystyy arvioimaan rokotustarpeesi. Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan matkaavien tulee varata aika viimeistään 3 viikkoa ennen matkaa. Muualle matkustavien tulisi varata aika mieluiten jo 2 kuukautta ennen matkaa.

Merkitse ajanvarauksen yhteydessä "Lisätietoja kohtaan" Matkailijan rokotus. Täytä sähköinen eEsitieto-lomake ajanvarauksen jälkeen. Näin hoitaja pystyy tarkistamaan, tarvitsetko joitakin reseptillä hankittavia rokotteita matkaasi varten. Hoitaja soittaa sinulle, mikäli sinun täytyy hakea reseptillä apteekista rokotteita mukaan käynnille.

Maakohtaiset rokotussuositukset löytyvät Terveyskirjastosta.

Mikäli kohdemaassa suositellaan malarialääkitystä, suosittelemme tutustumaan vaihtoehtoihin etukäteen. Malarian ehkäisy sekä muita hyviä ohjeita matkailijalle löytyy FSIH:n verkkosivulta.

Jos et löydä sopivaa aikaa sähköisestä ajanvarauksesta tai matkaasi on vähemmän aikaa kuin edellä mainitut suositusajat, niin voit varata ajan puhelimitse:
puh. 0400 145 524
/ tartuntatautihoitaja Suvi Rekilä.

Rokotusten ajanvarausYhteystiedot

Rokotuksen ajanvaraus ja toimipiste on Infektioiden torjuntayksikössä, Kokkolan terveyskeskuksessa 

(Mariankatu 28, Kokkola, sisäänkäynti D-ovesta).

Terveydenhoitaja / Tartuntatautihoitaja

Suvi Rekilä
Puh. 0400 145 524

Linkit

Matkailijat:

Maakohtaiset rokotussuositukset löytyvät Terveyskirjastosta.

Mikäli kohdemaassa suositellaan malarialääkitystä, suosittelemme tutustumaan vaihtoehtoihin etukäteen. Malarian ehkäisy sekä muita hyviä ohjeita matkailijalle löytyy FSIH:n verkkosivulta.