Sosiaalipalvelut ➔ Vammaispalvelut ➔

Runeberginkadun asumisryhmä

Runeberginkadun asumisryhmä tarjoaa ohjattua asumista kehitysvammaisille henkilöille. Asumisryhmä sijaitsee kävelymatkan päässä Kokkolan keskustasta ja sen monista harrastusmahdollisuuksista.  Asumisryhmä muodostuu kahdesta rivitalosta sekä yhteispalvelutilasta. Asuntoja on yhteensä 12 kappaletta. Asunnot ja yhteispalvelutila sijaitsevat samassa pihapiirissä, jolloin asukkaat saavat tarvitsemansa palvelun läheltä. Yhteispalvelutilassa ovat henkilökunnan tilat, kodinhoitotilat sekä yhteiskäytössä olevat keittiö ja olohuone. Asukkaiden käytössä on myös yhteinen sauna.


Asumisryhmän arvot ja toiminta-ajatus

Tavoitteena on tukea asukkaiden omatoimisuutta ja kykyä yksilölliseen asumiseen.
Yksilöllisen tuen ja ohjauksen avulla mahdollistamme asukkaiden hyvän elämänlaadun.
Toiminta-ajatuksena on asukkaiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen ja ylläpitäminen. Haluamme ylläpitää luottamuksellisuutta ja turvallisuutta sekä saada asukas kokemaan itsensä tärkeäksi ja rakastetuksi.

Arvot:

  • asukkaan omien valintojen sekä päätösten tukemisen kunnioittaminen
  • asukkaan terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäminen ja edistäminen
  • turvallinen ja mielekäs elämä
  • työmme eettisiä arvoja ovat asiakaslähtöisyys, avoimuus, yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus ja luottamuksellisuus

Asumisryhmän arki ja henkilökunta

Asukkaiden arki koostuu mm. työtoiminnoista toimintakeskus Kompassissa ja/tai avotöistä, kodin askareista sekä yksilöllisistä vapaa-ajan harrastuksista.

Asumisryhmän perustehtävänä on itsenäisen asumisen tukeminen, asukkaiden hyvinvoinnin ylläpitäminen, ohjaus jokapäiväisissä toimissa, arjen taitojen opettelu ja ylläpitäminen sekä omatoimisuuteen ohjaaminen.

Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla suurimman osan vuorokaudesta (ei yövalvontaa). Henkilökuntaan kuuluu palveluesimies (Sosionomi AMK-koulutuksella) ja neljä ohjaajaa, jotka ovat koulutukseltaan lähihoitajia. Henkilökunnan tehtävänä on avustaa ja ohjata arjen askareissa kunnioittaen asukkaiden yksilöllisyyttä sekä oikeutta omiin valintoihin.


Yhteystiedot

Käyntiosoite:

Runeberginkatu 60E
67100 Kokkola
Karttalinkki

Asumisryhmä
Puh. 040 806 5448

Palveluesimies
Puh. 040 806 5413