Hopijakumpu

Hopijakumpu on asumispalveluyksikkö, joka tarjoaa kodinomaista asumista Ullavan alueella. Ensisijainen tehtävämme on antaa tehostettua palveluasumista niille vanhuksille, jotka eivät selviydy kotona omin voimin tai avopalvelujen ja omaisten turvin. Hopijakummussa on ammattitaitoista henkilökuntaa ympäri vuorokauden.

Otamme huomioon yksilölliset tarpeet ja toiveet vanhuksen hoidossa. Jokaiselle asukkaalle on nimetty omahoitaja. Asukkaille tehdään yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Hoitotyössä pidämme tärkeänä omatoimisuuden tukemista, toimintakyvyn ja itsemääräämisoikeuden säilyttämistä mahdollisimman pitkään. Teemme työtä kuntouttavalla työotteella. Asukas voi asua Hopijakummussa elämänsä loppuun asti.

Henkilökuntarakenne: sairaanhoitajia, perus- ja lähihoitajia sekä hoitoapulainen, jotka toimivat kahdessa eri hoitotiimissä.  Vaatehuolto on järjestetty KokkoPesun toimesta. Siivouksesta huolehtii laitoshuoltaja ja ruokahuollosta Hopijakummussa toimiva lähikeittiö.

Hopijakummussa on 12  yhden hengen asuntoa, joissa on oma suihku ja wc sekä 6-paikkainen dementiayksikkö Hopijakoti. Hopijakodin asunnot ovat myös yhden hengen huoneita, joissa oma wc ja suihku. Halutessaan asukas voi kalustaa huoneen omilla tavaroillaan. Ruokailu tapahtuu yhteisissä tiloissa tai halutessaan voi ruokailla omassa huoneessa. Asukkaiden käytössä on oleskelutiloja, joissa aikaa voi viettää mm. televisiota katsellen tai lehtiä lukien. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös bingo-iltoja sekä erilaisia retkiä. Talossa käy sovituin väliajoin parturi, jalkahoitaja  sekä hieroja. Vierailijoita käy myös seurakunnan ja eläkeyhdistyksen taholta.

Hopijakummussa asukkaiden hoivasta ja huolenpidosta vastaa Soite. SAS-työryhmässä (selvitä, arvioi, sijoita) päätetään Hopijakummun asukassijoittamisesta tehostetun palveluasumisen ja laitoshoidon kriteerien mukaan. 


Linkit:

Hopijakummun omavalvontasuunnitelmaYhteystiedot

Hopijakummun Palvelukeskus
Vanhanorpantie 4
68370 Ullava
puh. 050 592 0495  
 

Palveluesimies
Tanja Linnarinne
puh. 040 488 2986 

Dementiayksikkö Hopijakoti
puh. 040 489 2189 

Palveluasumisen ja laitoshoidon palvelualuejohtaja 
Minna Mäkitalo-Rauma
puh. 044-780 9103