Tiedote 30.10.2017

Soiten sosiaalihuollon kotiin kuljetettavien aterioiden toimitukset laajenevat 31.10.2017 alkaen Kälviälle, Lohtajalle ja Ullavaan

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitus on kokouksessaan 19.6.2017 päättänyt keskittää sosiaalihuollon kotiin kuljetettavien kotiaterioiden valmistamisen Tunkkarin valmistuskeittiöön Veteliin. Ateriat toimitetaan Vetelistä kylminä aterioina kaikille tällä alueella asuville, palvelun piirissä oleville asiakkaille.

Muutos tapahtuu kunnittain ja ensimmäisiä aterioita on alettu toimittaa 1.9.2017alkaen. Uudistunut ateriapalvelu on jo käynnistynyt Vetelissä ja Halsualla. Seuraavaksi uusien kotiaterioiden toimitukset laajenevat Lohtajalle, Ullavalle 31.10.2017. Kanta-Kokkolan alueelle toimitukset laajenevat joulukuussa 2017. Kaikki palvelun piirissä olevat asiakkaat saavat tiedon kotiateriapalvelun muutoksesta henkilökohtaisella kirjeellä.

Valmiit ateriat pakataan ja kuljetetaan yksittäispakattuina ruoka-annoksina asiakkaille kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja perjantaisin. Ruuan turvallisuuden ja terveellisenä pysymisen takaa suojakaasuun pakkaaminen (samalla tavalla kuten esimerkiksi kauppojen valmisateriat tai lihaleikkeleet) sekä katkeamaton kylmäkuljetus.

Soiten kotiateriapalvelu sisältää päivittäisen ruuan (pääruoka, salaattiannos ja jälkiruoka). Aterian hinta on vuonna 2017 yhteensä 7,50 euroa. Aterian hinta sisältää kuljetuksen kotiin. Aterioiden laskutukseen ei tule muutosta.

Kotona asumista tuetaan kotiateriapalvelun lisäksi tarvittaessa kotihoidon avulla sekä kauppakassipalvelulla.


Tiedotteet