Tiedote 7.12.2017

Soiten Sandbackan hoitokeskuksessa vatsatautiepidemia

Usea Soiten Sandbackan hoitokeskuksen asukas sekä Kruunupyyn kotihoidon asiakas on sairastunut vatsatautiepidemiaan 5-6.12.2017 välisenä yönä. Terveys- ja ympäristöterveysviranomaiset tutkivat tapausta mahdollisena ruokavälitteisenä epidemiana.

Sandbackan hoitokeskuksen keittiöön on tehty elintarvikevalvonnan tarkastus 7.12.2017 ja annettu ohjeistus keittiön desinfiointiin. Sandbackan ruuanvalmistus on ulkoistettu yksityiselle toimijalle, eli kyseessä eivät ole Soiten ruokapalvelut. Sandbackan keittiöstä toimitetaan ruoka-annoksia Sandbackan hoitokeskuksen sekä Kruunupyyn kotihoidon asiakkaille. Terveystarkastuksessa kerättyjen näytteiden tulokset saadaan ensi viikolla.

Oireilevia henkilöitä on yhteensä 28 Sandbackan hoitokeskuksesta sekä Kruunupyyn kotihoidosta. Kaksi henkilöä on tarvinnut sairaalahoitoa. Oireina on ollut oksentelua, ripulia ja vatsakipua. Oireilevista henkilöistä on otettu näytteet ja analyysin tulokset selviävät ensi viikolla. Alustavasti näyttää siltä, että kyseessä on norovirus.

Uusia sairastapauksia ei ole tullut tietoon enää tänään 7.12.2017. Pahoittelemme kovasti tapahtunutta ja pyydämme kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan. Tehokkain keino tartuntoja vastaan on käsien kunnollinen vesisaippuapesu aina ennen ruokailua sekä wc-käynnin jälkeen. 

Tiedotteet