Tiedote 17.4.2018

Soite paiskii töitä yksinäisyyttä vastaan palkkaamalla nuoria kesäkavereita hoito- ja vammaistyöhön

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite yhdessä alueen kuntien kanssa järjestää 16-17-vuotiaille keskipohjanmaalaisille nuorille “Kesä kaverina?” –kesätyökampanjan kesällä 2018. Kampanjan tavoitteena on tarjota hoito- ja vammaistyöhön sellaisia käsipareja avuksi, joiden tehtäviin kuuluu nimenomaan kaverina oleminen ja seuran pitäminen - ilman hoitovelvoitteita.

Yksinäisyys on iso keskustelu koko Suomessa ja Soite haluaa olla mukana rakentamassa uudenlaista ratkaisua, jossa  vanhukset ja vammaiset saavat kesäkaverin paikallisista nuorista. Kesätyökampanjalla Soite pyrkii vähentämään vanhusten ja vammaisten kokemaa yksinäisyyttä ja tarjoamaan nuorille kiinnostavan kesätyön. Samalla Soite ottaa osaa toiseen merkittävään yhteiskunnalliseen teemaan, nuorten syrjäytymiseen, tarjoamalla nuorille innostavia hommia.

“Julkisessa keskustelussa puhutaan paljon yksinäisyydestä, ja hoivatyö kaipaa lisää aikaa läsnäololle”, kertoo Soiten vs toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi. “Pienet teot ovat ratkaisuja isoihin ongelmiin. Soiten tavoite on poistaa yksinäisyyden isoa mörköä pieni pala kerrallaan palkkaamalla kesäkavereita hoitotyöhön.”

Soite avaa hakuun yhteensä 35 kesäkaverin paikkaa hoidon ja hoivan sekä kehitysvammahuollon ja vammaispalveluiden parissa. Kesäkaverin työhön kuuluu vanhusten ja vammaisten kanssa jutustelua ja yhdessäolo.

Kesätöitä voivat hakea 16-17-vuotiaat nuoret täyttämällä hakemuksen osoitteessa www.soite.fi/tyopaikat 11.5. mennessä. Työtä tehdään kahden viikon jaksoina. Ensimmäiset kesäkaverit aloittavat työnsä jo kesäkuun alussa, mutta töitä riittää aina elokuun loppuun saakka.
Tiedotteet