Hälsotjänster ➔ Barnsjukhuset ➔

Terapipolikliniken för barn och ungdomar

Grunduppgifterna på terapipolikliniken är att i första hand ansvara för psykoterapi och psykiatrisk rehabilitering för personer under 16 år. På terapipolikliniken arbetar ett yrkesövergripande team i nära samarbete med barn- och ungdomspsykiatriska enheterna samt olika myndigheter.

Till terapipolikliniken för barn och ungdomar kommer man i regel med en remiss från en läkare. Barnen och ungdomarna hänvisas till terapipolikliniken via barnpsykiatriska polikliniken och avdelningen samt ungdomspsykiatriska polikliniken och avdelningen.

Arbetsformer på terapipolikliniken är psykoterapeutiska bedömningar, terapi i enheten eller som köptjänster, läkarkonsultationer samt koordinering av regionala terapi- och rehabiliteringstjänster. Dessutom har polikliniken som mål att ansvara för utvecklandet av den psykoterapeutiska vården av barn och ungdomar i sjukvårdsdistriktet.

Öppettider

mån-tors kl. 8-16
fre kl. 8-15


Övriga tider sök dig till samjouren.

Kontaktuppgifter

Mariegatan 16-20, 67200 Karleby
1 vån. i P-flygeln vid centralsjukhuset (guidekarta).

 

Avdelningssekreterare
Jaana Kantola
tfn 044 723 2327
Telefontid
mån-tors kl. 8.00-16.00,
fre kl. 8.00-14.00

 

Avdelningsskötare
Jaakko Kosonen
tfn 040 653 4064

 

Överläkare
Maria ZengerNättjänsten Psykporten.fi erbjuder information om mental hälsa och hjälp för att bedöma hur svårt symptomet eller problemet är.


Information (på finska):

Mielenterveystalo.fi esittely.pdf

Lastenmielenterveystalo.fi esittely.pdf

Nettiterapiat.pdf

Ammattilaisten osio II.pdf