Terveyspalvelut ➔ Terveysasemat ➔

Terveysasemat


Soiten terveysasemat palvelevat alueen asukkaita perusterveydenhuoltoon liittyvissä asioissa. Tarjoamme lääkäreiden sekä sairaanhoitajien vastaanottoja sairauksien ennalta ehkäisemistä, toteamista, hoitamista ja seurantaa varten.

Soiten terveysasemat jaetaan sote-keskuksiin, sote-asemiin sekä Soite-pisteisiin.


Sote-keskukset

Sote-keskuksissa on laajin palvelutarjonta. Päivystys ja vastaanotot on keskitetty sote-keskuksiin.

Soiten sote-keskukset sijaitsevat:


Sote-asemat

Sote-asemilla on vaihteleva ja muuntuva terveyden- ja sairaanhoidon tarjonta. Asemilla järjestetään asiantuntijavastaanottoja, eri alan lääkäreiden vastaanottoja sekä neuvola- ja sosiaalipalveluita.

Sote-asemia sijaitsee:


Soite-pisteet

Soite-pisteet ovat matalankynnyksen lähipalvelupisteitä, joissa on joustava palvelutarjonta.

Soite-pisteitä sijaitsee:


Tulo vastaanotolle

Asiakkaat tulevat vastaanotoille ajanvarauksen kautta. Ajanvarausta hoitava terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi asiakkaan hoidon tarpeen ja varaa asiakkaalle ajan joko lääkärille tai hoitajalle. Ajanvarauksessa annetaan myös neuvoja ja hoito-ohjeita, mikäli vastaanottokäynti ei ole tarpeellinen. 

Aikaa varattaessa asiakkaita pyydetään kertomaan vastaanottokäynnin syy, jotta vastaanotolle voidaan varata riittävä aika. Otathan vastaanottokäynnille mukaan lääkelistasi ja hoidon seurantaan liittyvät paperit, esim. verenpaineen seurantakortti. 

Lääkärinvastaanottojen ajanvarauksen kautta varataan vastaanottoajat pääsääntöisesti myös asiantuntijasairaanhoitajille (diabeteshoitaja, astmahoitaja, sydänhoitaja, reumahoitaja, jne.).

Kun oireet tai sairaus eivät vaadi lääkärin vastaanottoa on sairaanhoitajalla/terveydenhoitajalla oikeus kirjoittaa sairauslomaa 1-3 vrk.

Otathan yhteyttä ensisijaisesti oman alueesi vastaanottoon.

Löydät meidät Instagramista: